Články označené ako BrandCom sú pripravené a publikované v spolupráci s komerčnými partnermi. Hoci redakcia TRENDU nie je ich autorom, ich obsah považuje za prínosný pre čitateľa a preto umožnila ich publikovanie. Viac o BrandCom

BLOG Katarína Fašiangová

Komu vadí znižovanie plytvania potravinami a potravinová pomoc chudobným?

Zavádzanie slovenskej verejnosti vo vnímaní trvanlivých potravín 30

13.10.2016 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 1776

Má Slovensko funkčný systém duálneho vzdelávania?

Obchodníci na Slovensku považujú duálne vzdelávanie za strategické a celospoločensky prospešné 7

24.06.2016 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 709

Mlieko je dar, nie jed

Fakty o mlieku a jeho spotrebe, a to nie iba historicky 21

24.05.2016 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 2839

Moderný obchod na Slovensku chce zabojovať za vyššiu bezpečnosť predávaných produktov

Označovanie výrobkov EAN a QR kódmi, ako nástroj vysledovateľnosti potravín 1

27.04.2016 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 802

Ukázalo sa, že z nižšej DPH na potraviny má benefit hlavne zákazník

Znížená DPH na vybrané potraviny je už nejaký čas realitou. Ukázalo sa, že obchodníci dodržali svoj morálny záväzok deklarovaný v októbrovom memorande a situáciu nezneužili vo svoj prospech.

24.02.2016 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 1001

Fakty o privátnych značkách, nielen na slovenskom trhu

Ako, prečo a pre koho vznikli, kto za ne zodpovedá a ako ich vlastne vnímajú zákazníci?

12.01.2016 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 2425

Červené mäso a mäsové výrobky na tanieri – kedy hrozí nebezpečenstvo?

26. októbra preletela svetom pre spracovateľov, predajcov a najmä milovníkov mäsa zlá správa. WHO vyhlásilo spracované mäso a pravdepodobne aj červené mäso za karcinogénne. Je dôvod na paniku? Poďme sa pozrieť na obsah správy bližšie.

27.11.2015 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 1426

Prieskum: tony potravín končia v odpade iba kvôli nepochopeniu ich označenia

Ľudia nechápu rozdiel medzi dobou spotreby a minimálnou trvanlivosťou 5

02.11.2015 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 1595

Kupujeme slovenské potraviny?

Kritériá pre kúpu potravín sú rôzne, ich pôvod však medzi hlavnými nefiguruje 1

11.09.2015 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 2067

Ceny potravín po znížení DPH o 10% neklesnú. Nie však vinou obchodu, ale matematiky.

Otáznikov okolo avizovaného memoranda je viac 2

14.08.2015 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 2749

Aby z grilovačky nebola naháňačka

Mäso je citlivá potravina. Jeho správny výber a manipulácia s ním je polovicou úspechu pri grilovaní

24.07.2015 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 1447

Slovensko plytvá potravinami, ktoré sú bezpečné a mnohým by pomohli

Na rozdiel od väčšiny krajín EÚ, naši obchodníci musia povinne zlikvidovať aj potraviny, ktoré sa dajú zužitkovať 4

19.06.2015 | Katarína Fašiangová | čítanosť: 2105

Katarína Fašiangová

Katarína Fašiangová
  • Počet článkov: 16
  • Priemerná čítanosť: 1721
  • Priemerná diskutovanosť: 5
  • RSS blogu

O blogu

Odborníčka s dlhoročnými skúsenosťami z oblasti riadenia a kontroly kvality a bezpečnosti potravín, členka hodnotiacich komisií pre kvalitu potravín. V súčasnosti predsedníčka Slovenskej aliancie moderného obchodu (SAMO).

Kalendár sa načítava...