Nemám namysli žiadne cenné papiere ani komodity. Myslím na investíciu, ktorú všetci spravujeme každý deň - vlastnú budúcnosť. Budúcnosti sa nedá vyhnúť, a preto by si mal každý v tomto veku poriadne rozmyslieť, ako s ňou naloží, a čo od nej očakáva. Medzi 20kou a 30kou človek uskutoční väčšinu rozhodnutí, ktoré významne ovplyvnia jeho životnú dráhu. No ich prínos sa ťažko vyjadruje peniazmi. Tým najväčším je možnosť mať v živote vždy na výber.

Kvalitné vzdelanie alebo kvalifikácia

Ak by som mal dnes 20 rokov, určite by som investoval do kvalitného vzdelania. Je v podstate jedno, čo človek robí. Hlavne to musí byť užitočné pre spoločnosť a musí v tom byť dobrý. Študovať iba pre diplom nič neznamená.

Cudzie jazyky

Otvárajú dvere k zaujímavej práci, umožňujú spoznať sa so zaujímavými ľuďmi a spoznávať kultúry z úplne inej perspektívy. Mladí majú veľa možností učiť sa a bola by škoda to nevyužiť. Práca alebo štúdijný pobyt v zahraničí je podľa mňa investíciou na nezaplatenie. 

Najväčšia hodnota tohto dobrodružstva nespočíva iba v zárobku, nových zážitkoch a pekných spomienkach. Je ňou to, že človek sám seba lepšie spozná a naučí sa samostatnosti a rozhodnosti. Čím skôr sa začne zaoberať otázkou, ako sa postarať sám o seba, tým lepšie.

Úspory

Čas plynie. S tým neurobíme nič. V dvadsiatich rokoch je ale výborným spojencom, pretože jestále dosť času na odkladanie hoci aj malých súm. Našetrené peniaze sa v neskoršom veku dajú vraziť do podnikania, bývania, či ciest po svete.